tiistai 24. maaliskuuta 2015

PORTFOLIO

Kuntoutusmuodot

Lääkinnällinen kuntoutus
pyritään parantamaan ja ylläpitämään kuntoutujan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä, tukemaan hänen elämäntilanteensa hallintaa sekä suoriutumaan itsenäisesti päivittäisissä toiminnoissa. 
Voi sisältää seuraavia toimenpiteitä: neuvonta, ohjaus, tutkimukset, hoito, kuntoutusjaksot, apuvälinepalveluja, fysio, toiminta, puhe ja psykoterapia sekä muut terapiat, neuropsykologinen kuntoutus, sopeutumisvalmennus ja kuntoutusohjaus

Sosiaalinen kuntoutus
Kuntoutujan sosiaalisen toimintakyvyn edellytysten vahvistamista
Sosiaalista kuntoutusta on toteutettava yhteistyössä lääkinnällisen, ammatillisen ja kasvatuksellisen kuntoutuksen kanssa.
Tarvittaessa sosiaalisen kuntoutuksen kokonaisuuteen yhdistetään päihde ja mielenterveyshoito sekä muut tarvittavat palvelut ja tukitoimet. 
Luodaan edellytykset sosiaaliseen osallistumiseen ja verkostojen toimivuuteen, tuetaan taloudellista turvallisuutta sekä helpotetaan asumista ja liikkumista. 

Ammatillinen kuntoutus
Tarkoituksena on tukea vammaisen tai pitkäaikaissairaan henkilön työhön pääsyä, työssä jatkamista tai työhön palaamista. 
koulutusta, valmennusta, ohjausta, työolosuhteiden muuttamista (apuvälineet ja muutos työt), elinkeinon ja ammatin harjoittamisen tukea, palkkatukea työnantajalle sekä vajaakuntoisten erityistyöllistämistä eri muodoissaan. 

Kasvatuksellinen kuntoutus
Vammaisen tai vajaakuntoisen lapsen tai aikuisen kasvatusta ja koulutusta jotka tarvitsevat erityisjärjestelyjä. Lähtökohtana on yksilöllisen tuen tarve. 

Sisältää vammaisten lasten varhaiskasvatuksen ja hoidon, erityisopetuksen, sekä aikuisten opinnollisen kuntoutuksen.

Kuntoutumisen tukeminen, sanoma pro





Tuhkimotarinoita

Ajatuskartta



Pullopostia lapsuudesta


1 kommentti:

  1. Hei Ida
    Mielettömän hienoa työtä. Olet selvästi ylittänyt itsesi ja hypännyt mukavuusalueen ulkopuolelle.
    Mitä yhteistä näet tekemissäsi ajatuskartoissa??? Mikä kaikkea yhdistää??

    VastaaPoista